fredag 17. november 2017

Det og motta hjelp

Du tenker kanskje ikke over de små viktige tingene i en hverdag før du faktisk står der og ikke kommer noen vei.
Hvem vil vel ikke leve et selvstendig liv?. Jo alle ønsker det. Hva skal egentlig være så stor forskjell på personlig assistent og motta hjelp fra kommunen. ?.  Hvorfor er det egentlig ikke likt, du jobber med det samme, mennesker. Hva om du selv plutselig sto der og trengte hjelp å støtte i hverdagen din. Mitt hjelpebehov er veldig kopleks, det er ikke bare en ting du skal dekket behovet men flere ting. Til sammens blir hjelpebovet ganske stort. Og det siste året er mitt hjelpebovet endra seg veldig.

Hva skal man egentlig gjøre for og bli hørt og forstått av kommunen. Må det virkelig bli slik at man må gå over til privat. Jeg er egentlig ganske skeptisk til privat, men det er kanskje fordi vi har opplevd så mye negativt når vi prøve og fortelle hvordan ting skal være for at det fungere bra.  Vi alle er vel utslitt og makter egentlig ikke mer nytt å sette seg inn i det vi alt kjenner til å kjempe med.

Ved dette innlege vil jeg egentlig bare spre budskapet om at man skal virkelig være frisk for å være syk skal man kjempe mit systemet. Jeg holder ut enda, men det skal ikke skjules at det tar på selv for min kropp. Jeg lure på hvor lenge den evige kampen skal pågå. Det har nå hold på å to år. Eneste vendepunkt i dette må jo være at den nye lederen viser med forståelse i forhold til mine hjelpe behov og viser vilije til å ha et tett samarbeid.  Men det må se mer i det praktiske ikke kun i prat. Det er nok mange Der ute som opplever akurat dette med hjemme kommunen sin. For de av dere som kjenner dere igjen så har jeg virkelig forståelse på hvor krevende en hverdag kan være. Jeg tenker det viktigste må jo være at man ikke gir etter på hva  dit sine behov er. Tenker du står jo ikke og sier at du trenger den hjelpen vis du ikke har bevov for det.
Mine oppdateringer skjer mest på Facebook der det faktisk er lettere og gjøre det. Men det skjer litt her og. Men du skal gjerne følge meg på facebook om du ønsker  på ( Livets utfordringer Ellen S ).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar