søndag 25. desember 2016

Julen 2016

Høytider for meg innebær mange minner. Første jul på flere pår, der det faktisk ikke er en jul preget av sykdom, og operasjoner. Det er nesten litt rart og ikke være ny operert, men samtidig godt. I går var en fin dag, selv om julematen ikke er noe for min del, så var iallfall julegavene en glede og ikke minst at vi alle var samlet. Trur det var godt for oss alle og få en jul uten sykdom. Vi trengte virkelig dette. 

Året 2016 har vært enn innholdsrik år, på både godt og vondt. Har lært så mye mer av hvordan systemet rundt fungere og hva man må gjøre for og kjempe for sine rettigheter på et norsk sykehus. 
Riksen er fantastisk, de gir så mye og vil virkelig hjelpe meg. I år har vi hatt en tøff runde med infeksjoner og mye antibiotika. Vi fikk en påmindelse om at mage tarm tåler ikke antibiotika pr mage tarm.  Det at mage tarm kom seg igjen var jammen flaks, og en kraftig påmindelse om at man skal ikke teste den. Denne runden lærte jeg mer av kroppen min en det jeg har gjort tidligere. På riksen er vi hvertfall mer forbedret på hvordan vi skal møte kroppen etter neste operasjon. 

Har fått en måmidelse om og sette pris på hver dag man får, som i sommer da pappa ble syk, fikk jeg en måmidelse at livet er sårbar. Godt det finnes medisiner som kan hjelpe. 

Det året vi venter nå, vil nok gi oss nye lærdommer. livet er ikke basert på en rett og en flat jord, men opp og ned bakker er den ment. Hva livet skal vise oss vet ingen og hva fremtiden sier, vet vi heller ikke. Men en ting er sikkert, den som ikke gir opp kan komme langt i vet. Det vi vet er at jeg står ovenfor en ny kjeveoperasjon, og en hofte operasjon dette vil nok  krever sitt på sin måte. Mye rehaplitering og opptrening blir det. Men man må bare ta det som kommer, og nytte de små øyeblikkene man får. 
Godt jul og godt nyttår til dokker alle klem


2 kommentarer:

  1. Det er godt å høre at du har hatt en fin jul, uten sykdom. Ønsker deg en fortsatt fin jul, og masse godt for året som kommer :)

    SvarSlett