søndag 6. september 2015

Nye svar

jeg ble innlagt den 28 august, kom ut den 4 september. Det har vært en tøff uke. Mye undersøkelser og tester er gjort, og nye svar sitter man også med.

Mandagen den  1 september ble det igjennomført gastroskopi. Dette var en ubehagelig undersøkelse, men noen ganger må man bare. Her ble det påvist magekatarr, og nå viser det seg også at det i tillegg er betennelse i magesekken. Hele magesekken er betent, dette forårsake  store smerte med inntak av næring. Jeg har nå startet opp med noen piller for magekatarr, til uken vil jeg starte opp antibiotika kur for betennelsen i magen. Det vil skje etter operasjon den 7 altså i morgen, der man ikke ønsker og kjøre kroppen enda mer ned.
Det ble også tatt utralyd, her så alt normalt ut. Det ble tatt MR kontrast av mage tarm, tykktarmen, tynntarmen. Svarene fra det vet vi ikke enda.
Så er det tatt kontrast rønken av mage og tarm funksjon, der vet vi utfalle. Forsinket mage/ tarm forkjson.

Det vi vet er at mage og tarm jobber veldig sakte en normalt. Det med næring må ikke bli for i fokus, det viktigste blir om man får kroppen til og fange opp næringen. Uansett ml som er kommet inn, skal maten avsluttes til bestemte kl, det har med at magen er avhengid av pause mellom måltidne. Blir det liggende mat igjen, når man starte nytt måltid, irritere dette tarmen og magen. Dette kan ligge til grunn hvorfor jeg aldri er sulten, magen har aldri fått tøme seg onkelig. Det vil det samme bety at du for eksempel spiser ikke døgne rundt, du tar en pause mellom måltidne, det samme blir med meg. Denne pausen er ekstra viktig for min kropp, for og hindre noe mer sakade på tarmen og magen. Hvordan den vil komme seg etter denne knekken vet ingen, det må tiden vise. Men en ting er sikkert at det er mye matvarer jeg ikke lengere tåler, for magen er så nedsatt i funksjon.

2 kommentarer: