fredag 5. juni 2015

Opptatering

Operasjon gikk etter boka. Legen er fornøyd med det han fikk gjort, selv om det var mer en planlagt. i følge legen var dette et sjelden tilfelle, der så mye måtte rettes opp.

Man har flyttet på nesevegen, den står nå fast, ved hjelp av sting, og plater i nesen. Platene skal stå inne i ti dager, de skal fjernes på UNN på fredag etter helgen. Narkosen begynne og vies mer på kroppen at dette begynne og bli nok. Ved innsovning til narkose, stoppet jeg opp flere ganger med og puste, det ble mye frem og tilbake av leger sykepleier. Men etter litt om og men fikk vi det til. Oppvåkning krevde også ekstra. Da var kroppstemperatur veldig lav, så ble hjelp til og varme opp kroppen, med en maskin, så puste hjelp. Men alt i alt kom jeg meg igjennom dette også.

Jeg må være ops med enkelte ting nå i tiden fremover. Varm mat, eller sterk mat må jeg holde meg unna nå, samt brus og alt som inneholder kullsyre. Dette vil kunne spille inn på bløding i nesen. Samt ikke dusje med for varmt vann, og unngå vann i ansikte nå. Trening og aktivitet og tunge løft må jeg holde meg unna i cirka 4 til 6 uker nå. Dette med mat er ikke så vanskelig når man har knappen på magen. Den er viktig i forhold til flere ting. Veske,  Medesiner, mat, og ikke minst tømming av blod som samler seg i magen. 3 juni altså operasjons dagen tømte jeg 600ml med blod, dagen etter var det 350 ml blod. Når det ligger så mye blod, får man ikke startet opp noe mat. Men som legen sier, får jeg lurt inn litt veske omså saft, skal vi være fornøyd. Vi kan ikke gi magen og tarmen en ny knekk med at vi starte maten for tilig. I natt har jeg hold på i nesen 1 time, med tømming av blod fra magen. Det er kommet til nå 120 ml, dette tross tømming jeg hadde før jeg la meg som var 50 ml blod. Mage og tarm er redusert etter slike operasjoner, men også til vanelig. Det at det ligger mye blod i magen, har noe med operasjon og gjøre. Nå som jeg har startet opp med neseskylding er det håp om at blodet vil avta med tiden til hjelp.

Tapongene ble fjernet i går, før vi fikk reise hjem. Det var utrolig godt og få de ut i hennsyn til øyne mine spesielt venstre, som har fått seg en knekk etter 19 des 2014.


I dag skal jeg få skjekket opp dette med skinna, der foten har forandret seg. Det var en av hoved grunn til at jeg valgte og få rullestol på flyplassen. Stil ønsket at jeg skulle gå minst mulig frem til at jeg har fått skjekket dette. Men det gjorde godt med rullestol i forhold til det og være ny opert nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar