lørdag 18. april 2015

Noken tur til Riksen ( Rikshospitalet )

I går gikk turen til Riksen igjen, nå fjerning av gipsen. Noe jeg hadde sett frem til lenge, men fikk meg en uventet overraskelse. Foten var tynn og svak, men det som best gikk inn på meg var det og komme i kontakt med foten igjen. 
Like før gipsen ble tatt av her.
Jeg fikk meg en opplevelse rundt det og fjerne gipsen, gipssaga så rett og slett skummel ut. Men vi fikk den av med litt om og men. Jeg måtte jobbe godt med meg selv. Jeg liker ikke og bli tatt på fotene, grunnet forhistoria mi. Gipsen har jeg hatt på i fem uker, det betyr at foten har ikke hatt noe form for kontakt. Jeg selv slett med og ta på den, det var rett og slett grusomt. Det går ikke an og forklare hvordan det var. 

Nå er gipsen byttet ut mot en skinne, den skal hjelpe foten og holde den nye stillingen på plass. Samtidig vil den hjelpe på det og gå rett. Jeg skal ha den på i 6 til 8 måneder om ikke helle livet. Jeg har i tillegg dropfot, men om det må til er det en bedre løsning en det som har vært til nå. Det som er viktig er at jeg går mest mulig rett, for og unngå mer feilstilling og belasting skade på kroppen. 
Forkjell var det på de to. Jobbet godt med meg selv om og få tatt på litt krem.
Videre gikk det til tannlegen for og starte opp ei tannbehandling. Dett er noe som krever ekstra fra deg, det er tøft. For en som har negativ opplevelse med munn blir dette en uheldig situasjon. Man vil jo unngå mer slike opplevelser, ikke få flere av de. Dette var en ny tannlege som var i bilde. En veldig flink, hun viste hvordan hun skulle håndtere situasjon ut fra de erfaringene og opplevelser jeg satt med. Vi kom oss igjennom dette. Jeg for min del var utslitt da vi var ferdig med og få av gipsen, så hva man skal si da man var ferdig oss tannlegen. .? Var helt gåen, en tøff dag.    Vår hoved 
tannlegen kom inn for og se på dette jeg hadde sendt bekymringsmelding om. 
Tross alt man må igjennom, kommer alltid et smil til slutt :) et steg videre. 
Det er noe som har oppstått i munnen der jeg var operert den 19 des i 2014. Tannlegen fikk sett på dette, han selv var usikker på dette, men han så at her er det noe, og noe som må gjøres med.  Han forsøkte og ta kontakt med hoved kirurgen, men han var ikke tilstede. Avtalen videre er at vi skal se på dette i neste runde, når jeg skal få den mellomløsning med tannbru  frem til ny kjeveoperasjon. 

4 kommentarer:

 1. Du er tapper som aldri kan slutte å tenke på helsemessige ting. Skummelt å se forskjellen på de to benene dine, minner meg på hva som skjer når en slutter å bruke musklene, så det er best jeg kommer meg ut på tur i dag. Ønsker deg en fin søndag!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord <3 ja er sant er da man ser hvor viktig det er og bruke beina.
   Klem
   Ellen S

   Slett
 2. Nå er det lenge siden jeg har besøkt bloggen din. Det ble en lang bloggpause på meg. Og du har vært igjennom operasjon igjen, godt at det gikk bra. Det tar nok litt tid å trene opp foten igjen, håper resultatet blir som du håper! Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord<3. Ja det har vært en en del runder. Du lager så mye flott :)
   Klem
   Ellen S

   Slett