mandag 27. oktober 2014

Øyelege

Nå har vi fått oss en time oss en øyelege. Dette var noe vi gjorde på bakrunn av at folk mer og mer stilte seg spørsmål om jeg skjeler på øynene spesielt på høyre øye. I dag fikk vi noen nye svar.
Øyelegen jeg var oss i dag ligger i samarbeid ved UNN. Vi fikk tatt litt tester, vi ser fort tydelig forkjell mellom høyre og venstre side. Spørsmålet om jeg skjeler, blir fremdeles usvart, men noe skjer ved høyre øye. Øynene mine jobber ikke sammen, det er enten det ene eller det andre som utføre jobben ved og se. Hoved jobben for at jeg ser blir utført på venstre øye, venstre øye styres fra høyre side av hjernen. Venstre øye, jobber mest, forsøker jeg og jobbe med høyre øye, går det fort før venstre overtar jobben for høyre øye. Når venstre øye jobber, kobles på en måtte høre øye ut og sklir da ut til siden, for den er ikke aktiv da. Jeg bruker ikke begge øynene samtidig når jeg ser og utføre noe, det er enten eller. Begge øynene er nedsatt en det som er normalt. Jeg ser 70 og 80 % ved venstre øye. Høyre øye ser jeg 45 50 %. Så at det er forkjell er det ingen tvil om. Svaksyn ble oppdaget da jeg var 6 år, og startet da med briller. Men slik test som dette som ble igjennomført i dag er det ikke gjort mye av. Og det har også skjedd endring på øyene etter som jeg har vokst og blitt eldre. Men det at venstre øye gjør hoved jobben har den nok gjort fra dag en av. skjeling  Ble oppdaget da jeg var 6 år, men dette rettet seg fort opp etter at jeg startet med briller, men så har det kommet tilbake nå, og spesielt på høyre øye. Hvor mye CPen spiller inn her, vet vi ikke helt, men man skal adri si adri, det er jo på venstre alt ligger på meg.

Vi alle har noe som heter  sansesyn. Det gjør det mulig og skille ut med ting som er likt eller som går i et med hveradre. Dette er noe jeg så å si ikke har på verken høyre eller venstre øye, det er da veldig nedsatt. To tester som ble igjennomført klarte jeg ikke og fullføre testen. Et av de skulle jeg se tre tegn og nr 2 skulle jeg peke ut fire ulike tegn. På nr 1 klarte jeg og peke ut en av tre, det var den største tegnet og den som var markert, på nr 2 klare jeg også bare og peke ut en og den største. Dette forklare jo helt klart til noe av utfordingene jeg har i hverdagen. Forskempel gå i trappe som ser lik ut på trinnene eller skrive på tastatur som går i et ved fargen. Dette er jo ting jeg ikke har tenkt over, som helt klart kommer til syne i dagelilivet mitt nå. Øyelegen ønsker at vi skal videre nå til UNN der de kan ta flere tester, og se på dette. Så får man se hva de finner ut og tenker. Det var iallefall helt på sin plass og gå til øyelegen, vi fikk helt klart nye svar, og noe og tenke på i forhold til hva man kan endre på.

2 kommentarer:

 1. Så bra du fikk noen svar, og at det følges opp videre. Forstår at det kan bli utfordringer i hverdagen når trapper eller annet ser helt likt ut. Håper det ordner seg for deg :) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er godt at det er oppdaget og at man nå gjør en grundig skjekk for dette. Ja det gir jo forklaring på hvforfor jeg sliter ved og se ting som er like. Blir noe og se hva de på øye avd ved UNN finner ut.
   Ha en fin dag du også
   Klem
   Ellen S :)

   Slett