mandag 2. juni 2014

Når mat og drikke blir en utfording

Det er lite som vet om denne muligheten man har. Når mat og drikke blir vanskelig blir hverdagen til en kamp for den det gjelder men også for de rundt den. Knapp brukes til mat, drikke også til og gi medesin. Det er ulike årsaker til at man kan få sonde på magen. Noen bruker den til både mat og drikke og medesin, mens andre treng kanskje bare og bruke den til vann eller medesin eller mat. Det er veldig forkjellig fra den enkelte. Når en ikke klare og få i seg nok igjennom munnen over en lengere tid inntil 3 til 6 mnd anbefales det og få knapp ( sonde ). Man må være sikker på at man gjør det rette valget.

Men er noen av disse tingene en utfording og få igjennom munnen bør man tenke på om en sonde på magen kan være en mulighet. Man har både barn og voksen som trenger sonde på magen, hverdagen blir noe helt annet en kamp. Det er av ulike årsaker som gjør det vanskelig og få tilstrekkelig mat eller drikke igjennom munnen, eller og få i seg medisin.
Min situasjon var en kamp og få i seg nok mat og drikke, så det og velgt knapp var det beste valge jeg gikk for. Jeg ønsker at flere skal vite om denne muligheten som finnes når mat og drikke blir en utfording.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar