lørdag 31. mai 2014

Mye som skjer på 1 2 3

Den siste uka begynte jeg og merke smerter rundt knappen mer en vanelig. Men tenkte først at det vil gå over av seg selv. Men smerten ble bare mer og mer og til slutt måtte jeg bare si i fra.
Jeg fikk meg en time oss legevakta, som igjen sendte meg til akuttmottaket.
Her ble det tatt nye blodprøver og mye venting på legen. Prøvene viste normale, men det at det var vondt rundt knappen var ikke normalt, og vi måtte derfor forsøke og lette etter årsaken. Kom til legevakta kl 18 var nok rundt 20 når jeg var kommet til akuttmottaket. Den kvelden ble det bestemt at jeg skulle reise hjem og komme tilbake neste dag. Samme dag rundt kl 16 tok jeg siste måltid, måltidet ble stoppet da dette ga store smerter rundt knappen.  Jeg fikk beskjed da jeg reise hjem om og faste til neste dag, kunne drikke frem til 1 på natta.
Natta var lang, jeg fikk ikke sover grunnet store smerter. Neste dag kom og jeg gikk og ventet på telfon av legen som avtalt. Legen skulle ringe mellom 9 og 10 men dette skjedde ikke. Det viste seg at legen hadde glemt dette, pluss glemt og skrevet notat fra da jeg var der. 

Etter mye telefoner fant vi ut av dette, og jeg måtte da møte opp på akuttmottaket igjen for flere undersøkelser. Her traff jeg en hyggelig sykepleier som virkelig tok tak i denne misforståelsen og svikt fra legen sin side. Jeg fikk en ny lege som skulle gjøre videre det legen hadde sakt. 
Jeg ankom rundt kl 12.30. Jeg måtte da vente på og få gjort en ultralyd for og se etter om knappen lå inn i magesekken som normalt. 
Knappen lå som dem skulle som vi klarte og tolke på utralyden. Eneste som ble spørsmål om var om jeg hadde drukket noe for jeg hadde fortsatt veske i magen. Og det hadde jeg ikke gjort, jeg hadde verken spist eller smakt noe vann, på over et døgn. Vi kom frem til at en rønken med kontrastveske ville være lurt og få igjennomført for og være 100% sikker på at knappen ligger rett. 


Etter mye venting på et mellomstykke for og få satt kontrast så fikk vi gjort dette også. Under rønken ble det også spørsmål om jeg hadde drukket for jeg hadde veske i magen før vi startet med kontrast igjennom knappen. Det vi kom frem til her var at det ser ut til at knappen ligger som den skal inni magesekken. Kontrastene gikk inn i magen som normalt, så fulgte vi videre med kontrastvesken om den gikk ned i tolvfingertarmen og videre. Dette så vi at det gikk den veien det skulle. Eneste som ble sakt her var at magen og tarmen min jobber saktere en optimalt som vil si den tar litt lengere tid. Dette kan da forklare litt til mage problemene jeg har med diaré og vekt tap. Vi tenker at maten går for fort inn en det magen og tarmen klare og ta i mot. Så fra nå vil jeg sette hastighet ned' for og se om jeg vil merke forkjell. 


Så gikk det til ny samtale med legen for plan videre nå. Vi har fått noen nye svar, men årsaken til smerten er ikke funnet. Vi er kommet frem til at jeg skal tilbake om 6 uker for og få igjennomført gastroskopi for og se inni magen. Det at vi må vente så lenge er på grunn av en ny operert gane som ikke er sterk nok til dette. Viktig at vi ikke setter noe på spill for tilig.

4 kommentarer:

 1. Huff, så mye styr det skulle bli da :/
  Ikke noe greit å lese at du har så vondt, og du kan jo ikke går å ha disse smertene i 6 uker heller da. Så håper virkelig du får noe hjelp for akkurat det mens du venter!

  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei tar jo på og ha smerter. I mellomtiden må jeg bruke smertestillende og satse på at de gir noe effekt i vente tiden.
   Klem tilbake

   Slett
 2. Hei Ellen :) Så mye du har vært igjennom - og så tøff du er!! Ble litt fortvilt på dine vegne når eg leser om den legen som glømmer hva han har sagt - og du går og venter.... Man ønsker jo å stole på at dem har kontroll, og er redd for å "mase", men det må jo til... Lykke til videre! Dette blir spennende - og helt sikkert bra til slutt :D
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord. Ja man skulle jo tru en lege kunne gjøre jobben sin. Men men de kan vel glemme de også. Blir nok bra til slutt
   Klem tilbake

   Slett