søndag 6. oktober 2013

En liten oppsummering på hvordan ting går nå

Har hatt mange gode dager, med ingen smerte eller ubehag. De siste dagene har man mer eller mindre blitt utmattet av smerte og ubehag. Søvn er bare mer eller mindre og større utfordring  nå. Den siste uka har man mer eller mindre sovet mindre. Det jobbes med og få i seg næring samt få vekta opp, men det er et langt større utfordring enn det man trur det er. I de gode periode går det fint med maten med ingen ubehag eller noe, mens dårlige dager er det et annnet kapittel. Den mest og krevende utfordring er vel nattmating samt frokost. Har mer eller mindre måtte stoppe nattmating dette for at man våkner av stor kvalme samt det går utover dagen. Har prøvd og legge opp til faste tider for måltid men er vanskelig når det blir kvalme oppkast som styre dette. Jeg må nok prøve og legge opp løp for dette, får forsøke flere og mindre måltid på dagtid.

Magen
Er det ikke maten som man plages med så er det andre ting også. Et stort tema som har vært et problem fra dag en av for og si det slik. Det er ingen som klare og finne forklaring til dette samt løsning for dette. I januar 2013 fikk jeg lagt inn hormonspiral for et tappert forsøk og få bort smerten, men det ser ut at det er et mislykkes forsøk. Jeg har vært oss legen for dette og nå venter jeg på en ny henvisning til sykehuset for ny utredning for dette. Man må jo klare og finne ut av smerten og årsaken til dette. De siste dagene blir dette et daglig problem man har, det og leve med smerte er nokså krevende.

Knapp
Det går strålende med knappen, ser ut til at det nå er riktig størrelse på knappen.

Hjelpemidler
I er i gang med og finne riktig hjelpemidler, vet dette tar tid.

Skole
Ja må ikke akkurat si at jeg synes det er så stor forandring på skolen i år som alle andre år. Jeg er mer eller mindre stemt for og droppe av alt som heter skole. I år er det nye bøker en stor minus for min del, jeg forstår  ikke de nye bøkene det er på et langt høyere nivå en det jeg forstår. Det og få hjelp er dårlig med det, blir overlatt til meg selv. Det er nokså en utfordring når man i seg selv har vanskelig med og komme i gang med oppgaven men i tillegg ikke forstår oppgavene. Det gjør ikke saken lettere. Det er vanskelig og vite hva man skal gjøre.

Munnen
Tiden går fort, nå venter jeg meg en operasjon i munnen i november en gang, siste kontroll er nå 18 oktober før nytt forsøk på ganeoperasjon skal gjennomføres. Har mer eller mindre større problemer med at noe irritere meg i halsen etter måltider, da når det er pr munnen. Jeg er med i grupper på fac der andre med leppe- gane-spalte er med i, man får jo dele sine erfaringer samt gi info til hverandre. Jeg har vel sett at dette er noe som er følget av sykdommen, som kommer  sterkere frem at en svelg-lapp operasjon er nok noe som må til for at det skal bli bedre av det. Jeg har noe i halsen etter måltider og kan gå lenge og kremte akkurat som om noe plager med i halsen. en dette oppstår ved ulike matretter, det som er fast går fint men smuler går ikke fint. Men man er jo usikker om CPen kan spille inn en viktig faktor her i bilde, Jeg har jo til tider der mat og veske går i rang hasen samt  smerten i kjeven blir ekstra. Men et sikkert svar på dette vil nok komme når alt av operasjoner er i mål.

Fot
Jeg går også nå i vente med og få operasjon på venstre fot, tar tid så man må bare ta  det som kommer.

En liten oppsummering på hvordan det står til nå fortiden, har vært lite med oppdatering nå, vet når det ikke skjer så mye er det jo heler  ikke så mye og skrive om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar